Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
  • tengernyi utazás

Panama – Nicaragua - Costa Rica csodái

Kategória: Utazás,

Fedezze fel Közép-Amerika csodáit a Coral Tours által szervezett körutazáson!

Időpont:        2020.március 6-19. (14 nap / 12 éjszaka)
Utazás:        az Air France járataival az európai és nemzetközi szakaszokon, helyszínen belső járattal
Szállás:        4* szállodák kétágyas szobáiban
Ellátás:         program szerint
Idegenvezetés: a csoporttal magyar nyelvű idegenvezető utazik Budapesttől Budapestig

Tervezett program:

1. nap – 2020. március 6.
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, európai átszállás után érkezés Panama Citybe, transzfer a szállodába.
Ellátás: vacsora.

2. nap – 2020. március 7.
Reggeli a szállodában
Gamboa Esőerdő - a Gamboa esőerdő a Gatun-tó partján található, közvetlenül a Panama-csatorna mellett, érintetlen természeti csoda. Állatok által lakott szigetekkel, dús növényzettel, virágokkal. Számos állat figyelhető meg közelről, majmok, főleg a kapucsínó majom, lajhárok, tucan madarak, trópusi madarak, krokodilok, boák és más kígyófélék. A területen több mint 500 madárfaj fél, ezért ornitológiai szempontból jelentős. Gamboa esőerdő a Soberania Nemzeti park területén található. A mintegy 20 ezer hektáros területen több mint 1300 fajta állat él, amelynek közel fele madár, 105 faj emlős, 79 hüllő és 55 faj kétéltű. A parkot 1980-ban nyilvánították védett területté.

Hotel Gamboa Rain Forest Resort
Az ötcsillagos szálloda az esőerdő közepén fekszik. Minden kirándulás innen indul. Az egykor amerikai tiszti klubként épült nagyszabású hotel csodálatos panorámát kínál a Charges folyóra.

A kirándulás során a program a következő:

Hajókázás a Gatun tavon, számos kis sziget közelről történő megtekintése. Minden szigeten állatok élnek, ha szerencsénk van, látjuk őket, főleg majmokat. A hajókázás kb. 1 óra.
- Libegőzés az esőerdőben, ahonnan felülről is megnézhetjük az esőerdőt. A libegő végén egy 10 emelet magas kilátó van, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk a régióról. A program 1,5 órás.
- Meghatározott napokon lehetőség van egy állatvédő menhely megtekintésére, ahol megmentett állatokat nevelnek, lajhárokat, jaguárokat, hangyászokat, kapibarákat, stb.
- Külön belépővel meg lehet nézni 3 tematikus kertet: orchidea, pillangó, békatár. Ebéd.
Ellátás: Reggeli + ebéd

3. nap – 2020. március 8.
Reggeli a szállodában

Panama városnézés és Panama-csatorna
A városnézés során a következő nevezetességeket tekintjük meg:

- a festői Casco Antiguo, ó-város, spanyol koloniális épületeivel, csodálatos panorámával a modern városrészre, itt gyalogos sétát teszünk
- a Causeway (Amador) szórakozó park, 3 kisebb szigetből áll, éttermekkel, állatkerttel, valaha hullámtörőnek építették a Panama-csatornához
- színpompás felhőkarcolókból álló üzleti negyed, számtalan bankkal, luxus szállodákkal, futurisztikus épületekkel
- Cinta Costera, parti sétány, ami végighúzódik a városon a Csendes-Óceán partján
- „Panama La Vieja” a romváros még megmaradt része, amelyet 1519-ben alapítottak és eredetileg ez volt Panama fővárosa, majd később porig égették. „Panama La Vieja” és a Casco Antiguo az UNESCO Világörökség részei (csak kívülről)
- Panama-csatorna - Miraflores zsilip és látogatóközpontba megyünk, amely több mint 100 éve működik. A Panama Csatorna hossza 80 km és a Csendes-óceánt köti össze az Atlanti-óceánnal. Miraflores kilátószerű épületéből remek rálátás nyílik az emelkedő-süllyedő óriás hajókra. Miraflores, egyike annak a 3 zsilipnek, ami a csatornán található. Itt a hajókat 16 méterre emelik fel vagy engedik le, két fázisban. A zsilip mellett helyezkedik el a „Puente de las Américas” (Amerika híd), amely összeköti Közép-Amerikát Észak-Amerikával. Utunk során végig láthatjuk az úgynevezett „zóna” épületeit, ahonnan az amerikaiak irányították a csatornát. A Panama-csatornánál kb. 2 órát töltünk.
Ellátás: Reggeli + ebéd

4. nap – 2020. március 9.
Reggeli a szállodában
Embera Indián Falu
Panama Cityből 1,5 órás út vezet az indián faluhoz. Az út során alkalmunk nyílik megtekinteni a falusi életet, a kis házakat gazdaságokkal. A Chagres-folyóhoz érkezünk meg, ahol eredeti, fatörzsből kivájt indián kenukba szállunk és átmegyünk az indián faluhoz. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az embera indiánok. Bemutatják életüket, táncukat és hajókkal vagy gyalog (a vízállástól függően) a férfiak elvisznek egy vízeséshez. Eközben az asszonyok ebédet főznek (hal, zöldséggel), amellyel megkínálnak bennünket is. Az ebéd után vagy előtt körbe lehet nézni. A központi épületben kis népművészeti vásár van, ahol meg lehet vásárolni a kézzel készített termékeket. Ugyanebben a nád kunyhóban autentikus indián tánc-bemutatót tartanak a falu lakói, gyerekekkel együtt. Az embera indiánok megengedik, hogy fotózzuk őket. Panama lakossága 3,8 millió fő, ebből 12% indián. Az indiánok többsége még ma is eredeti lakhelyén él, törzsi körülmények között.

Ebéd: Indián faluban, az indiánok által főzött ebéd, hal, sültbanán és gyümölcs
Öltözet: Az indiánok félmeztelenül, mezítláb kísérnek el minket a vízeséshez. A vízállástól függően, van, amikor nehezebben közelíthető meg a vízesés. Néha, a kirándulás során, át kell kelni folyókon. Ezért mindenképpen rövidnadrág, sort és vízálló cipő (papucs) ajánlott. Ellátás: Reggeli + ebéd.

5. nap – 2020. március 10.
Reggeli a szállodában
Repülés Nicaraguába – Managuába.
Ellátás: vacsora

6. nap – 2020. március 11.
Reggeli a szállodában, majd városnézés Managuában.
Ellátás: Reggeli + vacsora

7. nap – 2020. március 12.
Reggeli a szállodában
Egész napos városnézés Granadában, hajózás a Nicaragua tavon.
Megcsodálhatjuk többek között az Oroszlánok terét, a koloniális épületeket a régmúltból. Megnézzük a Convento San Francisco-t és a Casa de Los 3 Mundos-t. Hajókázás a tavon.

Ellátás: Reggeli + ebéd

8. nap – 2020. március 13.
Repülés Costa Ricára – San Joséba.
Ellátás: all inclusive

9. nap – 2020. március 14.
Reggeli a szállodában
Városnézés San Joséban.
San Joséban érdemes megnézni az Aranymúzeumot és Nemzeti Színházat. Városnézés után indulás az Arenal Vulkán területére. Érkezés után fürdés a termálvizekben egészen estig. Ebéd a nap során.

10. nap – 2020. március 15.
Reggeli a szállodában.
Mistico Arenal Függőhidak
Csodálatos kirándulást teszünk a misztikus függőhidakhoz. Az Arenal Függőhidakat festői környezetbe helyezték el. A leghosszabb 328 méter hosszú, és 147 láb magasan húzódik az esőerdő felett. A 15 hídból 6 függőhíd húzódik fák felett, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az esőerdőre. A kirándulás hossza 3,2 km, kb. 1,5 óra alatt lehet megtenni. Minden órában indulnak utak szakavatott vezetővel. Zárt cipő kötelező. Délután szabadprogram. Fürdőzés a termálfürdőkben. Ebéd a nap során.

11. nap – 2020. március 16.
Reggeli a szállodában
Braulio Carillo Nemzeti Park és Sarapiqui folyó
Elutazás a fővárostól kb. 23 km-re fekvő, trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrilo Nemzeti Parkba. A lombkorona szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat. Séta a parkban, különleges állat és növényfajokat figyelhetünk meg, majd hajózás a Sarapiqui folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek, különféle madarak birodalmában. Ebéd a nap során.

12. nap – 2020. március 17.
Egész napos pihenés all inclusive ellátás mellett.

13. nap – 2020. március 18.
Délelőtt pihenés, este transzfer a reptérre. Elutazás párizsi átszállással.

14. nap – 2020. március 19.
Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj minimum 10 fő együttes utazása esetén - turista osztályon:
Kétágyas szobában: 1.250.000,- Ft/fő(az árat 1 USD = 295 HUF árfolyamig garantáljuk - CIB Bank deviza eladási árfolyam)
Business felár a nemzetközi repülőjáratokon, és két belföldi járaton: kb. 735.000,- Ft/fő

Az ár tartalmazza:

- repülőjegy turista osztályon
- szállás helyi 4* szálloda kétágyas szobáiban
- ellátás program szerint
- a leírásban szereplő programok
- idegenvezető
- autóbusz a transzferek során
- belépőjegyek

Külön fizetendő:

- reptéri illeték kb. 220.000,- Ft/fő (jegykiállításig változhat-pontos összeg a hátralék fizetésnél kerül megállapításra)
- a programban fel nem sorolt étel és italfogyasztás
- a személyes jellegű kiadások
- útlemondási biztosítás: részvételi díj 2 % (nem kötelező)
- baleset-betegség és poggyászbiztosítás: kb. 15.000,- Ft / fő (Colonnade – nem kötelező)

Szerezzen csodás élményeket 2020. elején, várjuk jelentkezését irodánkban, személyesen!

Vissza a hírekhez