Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
  • tengernyi utazás

Fakultatív kirándulások magyar idegenvezetővel

Fakultatív kirándulások HAVANNA-ból

1. Tropicana Show (esti szórakoztató program) – (35.000 Ft / tól – 44.000 Ft – ig)

7:00 kor: Transzfer Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. A látványos show és revüműsor megtekintése. A kétórás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Férfiaknak hosszúnadrág kötelező! Fényképezőgép használata: 5 CUC (helyszínen fizetendő), videokamera használata: 15 CUC (helyszínen fizetendő).

Minden nap indul.

Transzfer: 12.000 Ft / fő (min.2 fő). Vacsora: 12.000 Ft / fő. Nem kell magyar idegenvezető.

2. Hemingway nyomában túra – 34.000 Ft / fő (egész napos)

A program Hemingway és a szivar útját járja végig Havannában és környékén. Hemingway nyomába szegődünk, megtekintjük házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét a Cojimar halászfaluban, majd pedig végig járjuk kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos hotel – ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született -, La Bodeguita del Medio és La Floridita bárok ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. 

Minden nap indul kivéve vasárnap(zárva van a múzeum), magyar nyelvű idegenvezetés. Min.2 fő

3. Kirándulás Viñales völgybe (egész napos) – 70.000 Ft / fő

Egész napos kirándulás az ország Nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vinales völgybe, amelyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Megálló a vinales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetőek az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Pinar del Rio tartomány Kuba dohánytermesztő központja is egyben. A kirándulás során ellátogatunk egy dohányültetvényre, megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával is. Majd csónakázás az Indiánbarlangban, Kuba egyik legrégebbi barlangrendszerének látogatható részében. Ezt követően ebéd a híres őskort ábrázoló falfestmény, a „Mural de la Prehistoria” tövében lévő, helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.

Minden nap indul, magyar nyelvű idegenvezetés. Min.2 fő

4. Városnézés Havannában (egész napos) –

Havannaból 26.000 Ft / fő

Varaderoból 61.000 Ft / fő

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra.

Kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra- 20.000 Ft.

Havannából minden nap indul, Varaderóból kedden és szombaton.

Magyar nyelvű idegenvezetés. Min.2 fő

5. BUENA VISTA SOCIAL CLUB koncert (esti program) –

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Havanaban . A kétórás koncert este 21.30órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.

Minden nap indul, nem kell magyar idegenvezető. Min.1 fő

Fontos:

Vacsora: tipikus kubai+ 3 ital.

Belépő: csipegető+2 ital vagy csak 3 ital.

Koncert + transzfer taxival: 18.000 Ft /

Koncert+ transzfer taxival + vacsora : 29.000 Ft / fő

Premium: Koncert + transzfer amerikai kocsival: 23.000 Ft / fő

Premium Plusz: Vacsora +koncert+ transzfer amerikai kocsival: 34.000 Ft / fő

 

Fakultatív kirándulások Varadero-ból

6. Crucero del Sol‖ Katamarán kirándulás (egész napos) – 47.000 Ft / fő

Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfináriumban, fürdés a delfinekkel. Majd tovább indulás, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és

fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlával tesszük meg. A program Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

Minden nap indul, magyar idegenvezetővel csak akkor, ha összejön min.25 fő.

Min.1 fő

7. Kuba három gyöngyszeme: (egész napos) – 106.000 Ft / fő

Kirándulás Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos városokba

Az egész napos kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib tengerig. Megismerhetjük az ország kultúráját és történelmét. Utazásunk egy igazi időutazás is egyben, hiszen olyan koloniális városokat nézünk meg, amelyek szinte eredeti állapotukban maradtak fenn. A kirándulás során első állomásunk Santa Clara, ahol megtekintjük a Che Guevara mauzóleumot. Majd délnek vesszük az irányt a Karib tengeri oldalra Trinidad-ba, amelyet az Unesco 1988-ban a világörökség részévé nyilvánított. A koloniális kisvárosban városnézés, az egykori gazdag cukorbárók palotái között sétálva. Trinidadban büfé ebéd egy helyi kubai étteremben, majd tovább indulunk a „Karib tenger gyöngyszemének” hívott Cienfuegos-ba. A páratlan szépségű város egykor az arisztokraták lakóhelye volt. Az eredetileg francia telepesek által alapított város egy érdekes színfolt gyönyörű, sokszor dél-francia stílusú épületeivel. A várost az Unesco 2005-ben nyilvánította a világörökség részévé. Városnézés, séta a Boulevard-on, a város főterének, katedrálisának és a Thomas Terry színháznak a megtekintése. Majd visszaindulás Varadero-ba. Utunk során olyan részeire is eljutunk Kubának ahol az ország egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk a vidéki élet mindennapjaiba, megismerve az „igazi” Kubát.

CIENFUEGOS: „Dél gyöngyeként” is emlegetik ezt a várost. Ez az egyetlen kubai város, amelyet 1819 –en franciai konkisztatorok megallapítottak. Meglatogatjuk Pradosétaló utcát, Parque José Martí város központját, főterén sétálgatnak, Tomás terry színhazat és a Cienfuegos-i Malecónon megtekintik a csodás palotákat, amiket megőrzött nekünk a történelem, meglátogatjuk a nevezetes Palacio del Valle” kastélyt.

TRINIDAD: 1514 megallapítottak, Kuba egyik leghangulatosabb gyarmati múltat idéző városa, és 1988 került fel az Unesco Világörökségek listájára. A Városnézés Trinidad óvárosában megnézzik az egymásra párhuzamos és merőleges utcákat, kopottas épületeket, díszes ablakrácsokat. A macskaköves utcákon, a város történeti muzeumot, a Szentháromság templomot találjuk, La Canchancara tipikusan kubai hangulatú bárban, megihatnak egy tipikus kubai koktélt “Canchanchara”. Látogatjuk egy fezekas családot is. Délútán, inddulás Playa Ancón felé. Útközben, cukornádvölgyben, meglátogatjuk Cukormalmok völgye kilátót, ahonnan csodás panoráma nyílik a vidékre, továbbá Manaca Iznaga toronyát és Hacienda-t megnézzük, ahol a rabszolgatartás tárgyi emlékeit őrzik.

SANTA CLARA: Megnézzük santa Clara központját, Carmen Park teret, ahol a várost (1685-ben) megallapították, Leoncio Vidal Parkot, La caridad színházat, “ Che” Guevara emlékmű, síremlék és muzeum együttest, Páncélvonat Emlekművet.

Indulás: szerdán, magyar idegenvezetés! Min.2 fő

8. Jeep Safari (egész napos) – 47.000 Ft / fő

Kalandos kirándulás és sokszínű program terepjáróval. Autózás a Varadero körüli ültetvényeken, átkelés folyón, vízmosáson, majd Jet-Ski és hajózás a Yumuri folyón, snorkeling a tengerben és fürdés egy barlangi tóban. Ebéd egy igazi kubai ranch-on, ahol pihenési, lovaglási lehetőség, majd a visszaúton megálló Matanzas városban. Egész napos program. Egy jeep-be 4 fő ül, akiből egy a sofőr. Aki vezetni szeretne, annak jogosítvány és min. 21 évet betöltött életkor szükséges.

Indulás: minden nap, nem kell magyar idegenvezetés. Min. 6 fő

9. „Cayo Largo del Sur” kirándulás a Karib tenger lakatlan szigetére – 140.000 Ft / fő (egész napos, repülős kirándulás, útlevél szükséges!)

Egész napos kirándulás, repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largora. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék tenger és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program tartalmaz egy katamarán kirándulást, amely során megálló egy korallzátonynál snorkelezési lehetőség, majd pedig kikötés az Iguana-k szigetén. Itt több száz Iguana várja a látogatókat, lehet fotózni, a bátrabbak pedig kézből is etethetik az egyébként szelíd állatokat. Továbbindulás, majd kikötés a Karib tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol 3-4 óra szabadidő fürdőzésre,

napozásra. Itt svédasztalos büféebéd. A katamaránon és a tengerparton korlátlan italfogyasztás. Az oda-vissza út repülővel történik, útlevél szükséges!

Minden nap indul.Nem kell magyar idegenvezetés. Min.1 fő

10. Montemar Nemzeti Park (egész napos) – 70.000 Ft / fő

Indulás reggel autóbusszal a Varadero-tól 170 km-re, a Zapata félsziget természetvédelmi területen található Guama-ba, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központjá ez egy mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. La Boca turistakomplexumon belül latható az igazi Krokodil_tenyésztelep, ahol több mint ezer abból az ős allatokról tenyéstetnek. Meglatógatás után kis motorcsónakokkal suhannak a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásuk során ha szerencsünk van, több ritka madarat is megpillanthatják. A tó masik oldalán, ezeknek az 1492 Kolombusz Kristof felfedesétól való életmódjáról egy másolatot megnézik ahol nics igazi indianok, de külömböző szobrak mutatja az indianok életét és házukat az indián falun (Aldea Taína). Átmegyünk Playa Largán, ami egy hangulatos kis halászfalu, kabibtenger parton, a környékén megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces) itt lehetőség van snorkelingre.Továbbá még a Disznó öbölbe érkezünk, ahol disznó öblöli tamadásról egy muzeumot meglátogathatjuk, még van lehetőségük buvárkodni is. Ebéd egy helyi, kubai étteremben, - ahol a bátrabbak a krokodilhúst is megkóstolhatják.

Indulás: hétfőn.Magyar nyelvű idegenvezetés! Min.2 fő

11. BUENA VISTA SOCIAL CLUB koncert (esti program) – (23.000 Ft / fő-től 43.000 Ft / fő-ig)

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Varadero-n. A kétórás koncert este 22.00 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.

Indulás: novembertől márciusig szerdán és szombaton, másik időpontban szerdán. Nem kell magyar idegenvezető. Min. 1 fő

Koncert + transzfer busszal: 21.000 Ft / fő

Koncert + transzfer taxival: 27.000 Ft / fő

Premium: koncert + transzfer amerikai kocsival: 31.000 Ft / fő

 

Koncert + transzfer busszal + vacsora: 33.000 Ft / fő

Koncert + transzfer taxival + vacsora: 40.000 Ft / fő

Premium: koncert + transzfer amerikai kocsival + vacsora: 44.000 Ft / fő

Hozzájárulok, hogy a coraltours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a coraltours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.