Hószán túra Erdélyben

CoralTours | 2019.11.15. | Utazás

Különleges programra hív a Coral Tours! Motoros hószán túra Erdélyben, csodás környezetben!

Különleges programra hív a Coral Tours!
Motoros hószán túra Erdélyben, csodás környezetben!

Időpont: tervezett dátum 2022-ben
Utazás: egyénileg

PROGRAM

1.nap: Budapest-Borzont
Érkezés Borzont településre a délutáni órákban, szállás elfoglalása, szabad program, este vacsora.

2.nap: Hószánozás
Reggeli után egész napos hószán program. A nap során ebéd fent a hegyen, csodás környezetben. Esti órákban visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3.nap: Hószánozás
Reggeli után folytatódik az előző napi hószán program. A nap során ebéd, az előző naphoz hasonlóan. Esti órákban visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

4.nap: Borzont-Budapest
Reggeli után hazautazás.

A két nap alatt kb. 130 kilométert teszünk meg. A csapat ügyességén és motiváltságán múlik minden. Egy csapatban megyünk végig, több segítőnk is lesz, bármilyen probléma adódik, ők megoldják!

Mindkét nap más-más útvonalat követünk.

Részvételi díj: érdeklődjön irodánkban!

Az ár az alábbiakat tartalmazza:

* 3 éj szállás a Rubin Panzióban 3*, standard szobában
* teljes panziós ellátás (hideg ebéd a túra során a hegyen mindkét túranapon)
* hószán bérlet 2 napra profi túravezetéssel; napi 60-80 km túrázás.

Az ár nem tartalmazza:

               * kiutazás költségét
               * utasbiztosítást
               * italfogyasztást.

A szálláson üzemel egy bár, de lehet hozni bármilyen inni- és ennivalót. Reggelit és meleg vacsorát biztosítunk, ebédre hideg élelmet csomagol a vendéglátó (friss kenyér, kolbász, sonka, szalonna, hagyma, sajt stb.), amit a szabadban fogunk elfogyasztani. A vendégek a náluk lévő termoszba reggelinél teát tölthetnek.

Gyakori kérdések

Az eddigi tapasztalatok alapján milyen időre számíthatunk a 4 nap alatt?
A korábbi években 10 túrából 8 verőfényes napsütésben zajlott, csak ritkán fordult elő rossz idő. Kis szerencsével -10 és +5 Celsius fok között lesz a hőmérséklet. Érdemes hidegebb időre készülni, és ha melegebb van, lehet lazítani a szerelésen.

Kell-e autóval havas vagy földúton közlekedni, ha igen akkor mennyit?
A szállásig betonút vezet, amit gyakran takarítanak. A szálloda parkolója biztonságos, nem kell aggódni az autók miatt. Nem kell különleges (terepjáró, négy-kerékhajtás stb.) gépkocsi az odajutáshoz, a téligumi evidens, hóláncot érdemes vinni! Egy rövid kb. 1500 méteres földút szakaszon tudjuk megközelíteni a szánkó bázist.

Milyen felszerelés javasolt a szánozáshoz?
A motorosszánnal közlekedni fárasztó, komoly fizikai igénybevételt jelent. A jó felszerelés fontos, hogy végig élvezni tudjuk a túrát. Nagyon fogunk izzadni, ez biztos! Nézzük sorban a felszerelést!

Sisak: A hagyományos zárt motoros bukósisaknál célszerű a pinlock, vagy valamilyen páramentesítő alkalmazása. Ajánlott a nyitott vagy a cross sisak, de a legjobb a síeléshez használt nyitott bukósisak, sí vagy cross szemüveggel. Lehetőség van nyitott bukósisak bérlésére, ennek ára 2.000 Ft/napMaszkot, nyakmelegítőt érdemes hozni akár többet is, a helyszínen 2.000 forintért vásárolható.

Aláöltözet: érdemes első rétegnek egy technikai aláöltözőt, második rétegnek pedig thermo ruházatot viselni, így az intenzív mozgás következtében keletkező izzadság el tud párologni a test felületéről és nem fogunk egész nap „vizes pólóban” túrázni. 

Protektorok: ajánlott a gerincprotektor de nem kötelező. A motoros szán veszélyes üzem, törekednünk kell a biztonságra! Egy minőségi hátvédő a derekat is melegíti.

Kabát, nadrág: Legyen vízálló! Lehet motoros dzseki, lehet sídzseki, szerencsés, ha lehet szellőzést nyitni rajta vagy gore-tex anyagból készült, mert így a nedvesség könnyen tud távozni.

Kesztyű: A meleg, vízálló síkesztyű tökéletes.

Csizma: Meleg legyen, kényelmes és jó, ha vízálló! Lehet csizma, bakancs, hótaposó! A hószánon nagy hely van a lábnál, könnyen elférünk.

Jogosítvány kell-e a szánok vezetéséhez?
Jogosítvány nem kell a motorosszánhoz! Az első napon lesz egy műszaki bemutató és egy félóra gyakorlás. Az idei szezontól csak extra kategóriás szánokat használunk. Nagy részük négyütemű.

Van a motoros szánokon biztosítás?
Nincs, ezekre a járművekre nem kötnek cascot, főleg nem Romániában! Tehát óvatosan és ésszel kell szánoznunk, BE KELL TARTANUNK a túravezetőnk kéréseit, így elkerülhető a baleset! Ha mégis megesik a baj, a károkozónak rendeznie kell a motoros szánban keletkezett kárt!

Ha valami másra vágytok, ha szeretnétek élvezni a hófödte táj nyugalmát, csatlakozzatok a Coral Tours által szervezett hószán túrához, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részetek! 

Vissza a hírekhez