Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Coral Tours | Utazás az életünk

Útikalauz - Jó tudni

Általános információk
 
Csoportos utazás: általában kulturális körutazások, melyeknél a csoportot Budapestről magyar nyelvű idegenvezető kíséri, aki a helyi idegenvezető által mondottakat fordítja, és segít a program lebonyolításában. Minimális csoportlétszám: ajánlatkérés szerint. 
Egyéni utazás: hogy Ön igényeinek, szabadságának és elképzelésének a legmegfelelőbb nyaraláson vehessen részt, a legtöbb helyen (egyéni üdüléseknél) a szállásárakat személyenként és éjszakánként adtuk meg. Variáljon kedvére! Sok helyen a helyszínen élő magyar idegenvezető segíti nyaralását, és vezeti a kirándulásokat 
Garantált program: Az egyéni utazási szabadság és a lehető legkedvezőbb (csoportos) ár kombinációja. Külföldi partnereink világszerte minden nap indítanak különböző - angol / német nyelvű - programokat. Amennyiben Ön ezekhez (és persze más országokból érkező utazókhoz) csatlakozik, akkor biztos lehet benne, hogy a programra összegyűlik a minimális utaslétszám, és hogy az árban is a legkedvezőbb lesz. 
Idegen nyelven beszélő gyakorlott utazók figyelmébe ajánljuk többnapos garantált program-csomagjainkat!
Repülőtéri illeték, biztonsági adó (airport tax, security charge, kezelési költség, szervizdíj): sajnos a légitársaságok és repülőterek a felszámított összeg(ek) változtatásának jogát az utolsó pillanatig fenntartják. Az ár kizárólag már kiállított repülőjegyre garantált, az árajánlat vagy foglalás még nem biztosíték!
Helyszínen fizetendő repülőtéri illeték: egyes országokban a repülőtéri illetéknek csak egy része fizethető a jeggyel együtt Magyarországon, a fennmaradó elutazási illetéket (pl. departure tax) a helyszínen kell fizetni. Összegüket a mindenkori helyi hatóságok szabadon és előzetes értesítés nélkül megváltoztathatják.
A repülőjegyek árát a légitársaságok előzetes értesítés nélkül bármikor megváltoztathatják, így azokról pontos információt kizárólag névre szóló foglalás esetén a mindenkori szabad helyek függvényében tudunk adni. Ezért alkalmazzuk a repülőjegy árnál a weboldalainkon kb.(körülbelül) vagy az "Ft/fő ártól" meghatározást.A jegyárat (akárcsak az illetéket) a jegykiállításig a légitársaság előzetes értesítés nélkül megváltoztathatja!
Részvételi díj: az utazás teljes díjának kiszámítását az úticélok leírásánál részletesen leírtuk. Áraink 1 EUR=340 Ft, USD=310 Ft (CIB deviza eladási) árfolyamig érvényesek. Az ezt meghaladó árfolyamváltozást kénytelenek vagyunk érvényesíteni.
Az indulás és érkezés napja nem mindig teljes nap. A félnapos program általában 3-4 órát, az egész napos 6-10 órát jelent.
Útlevelét legyen kedves ellenőrizni utazás előtt 40-45 nappal! A legtöbb országba csak akkor lehet belépni, ha útlevele a haza érkezés napjától számított 6 hónapig még érvényes! Irodánk a megfelelő dokumentumok hiánya miatt meghíusult utazásokért felelősséget nem vállal.
A programfüzetben és a weboldalon feltüntetett szálláskategóriák mindig az adott ország előírásainak felelnek meg, melyeket azonban egyes esetekben irodánk tapasztalata szerint korrigált. Ezért előfordulhat, hogy közel azonos kategóriájú szállodák minősége a valóságban eltér. Irodánk fenntartja a jogot, hogy kategórián belül szállodát cseréljen.
Szállodai szolgáltatások: a szállodák szolgáltatásainál (pl. felszereltség, étkezések, lehetőségek) a rendelkezésünkre álló adatokat szerepeltetjük. Ettől - előzetes értesítés nélkül - a szálloda saját hatáskörben eltérhet, egyes szolgáltatások nyújtását szüneteltetheti, megszüntetheti, megváltoztathatja, épületeit, épületrészeit, szobáit, helységeit tetszőleges időpontban felújíthatja, karbantarthatja. Bár irodánk mindent megtesz, hogy a közölt (tájékoztató jellegű) adatok helyesek legyenek, a fentiekhez kapcsolódó kellemetlenségekért irodánkat kártérítési kötelezettség nem terheli.
Egyágyas felár: Az egyágyas felárat fizető Utast a szállodák - a rendelkezésre álló szobák függvényében - vagy kétágyas szobában, vagy a kétágyasnál esetleg kisebb méretű, egy ágyat tartalmazó szobában helyezik el.
Utasbiztosítás: Irodánk az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) utasbiztosítását köti utasai számára. 
Útlemondási biztosítás: A szerződött összeg 2%-a vonatkozik a földi szolgáltatásokra, repülőjegynél a légitársaság lemondási feltételeitől függően a szerződött összeg 2% – 5%-a, mely az első részlet befizetésével együtt fizetendő meg, amennyiben utas kéri.
All inclusive: Az üdülések kapcsán találkozhat ezzel a kifejezéssel, mely arra utal, hogy a szállodákban a teljes panzion túl, az étkezések közötti fogyasztások, és az italok is benne szerepelnek az árban. Italok alatt az alkoholmentes és a helyi alkoholos italokat kell érteni, és néhány kivételtől eltekintve a fogyasztás reggeltől este 11 óráig tart. Szintén része az all inclusive árnak a legtöbb motor nélküli sportlehetőség és sporteszköz, így ezek használata legtöbbször szintén díjmentes.
Gyerekár: ezt az árat fizeti az adott korú gyermek, ha felnőttekkel egy szobában, pótágyon kap elhelyezést. Egy felnőttel utazó, valamint második, harmadik gyerek ára minden esetben külön információt igényel - kérjük ajánlataink részleteiről és feltételeiről érdeklődjön az irodánkban!
 
Időjárástáblázatunkat az elmúlt évek tapasztalatai és Utasaink visszajelzése alapján készítettük el. Összeállításaink kizárólag az Ön úticélválasztását hivatott segíteni, irodánk a velük kapcsolatban felmerült mindennemű felelősséget elhárítja.

Útikalauz - Jó tudni
még töltünk